EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

САЩ: 6-год. max на продажбите на дребно

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: 6-год. max на продажбите на дребно

mail16:05 | 02.01.2019прегледи 1004 коментарикоментари 0


Американците, обнадеждени от силната икономика, са тласнали растежа на продажбите през празничния сезон до шестгодишен максимум, предаде Асошиейтед прес. 

Продажбите на дребно са нараснали с 5,1 процента между 1 ноември и 24 декември спрямо същия период на миналата година. Това сочи проучването Мастъркард СпендингПълс (Mastercard SpendingPulse), което проследява онлайн покупките и разходите в магазини, направени чрез всички начини на плащане, включително кеш или с чек. 

Тази година общите продажби са достигнали 850 млрд. долара. 

Онлайн продажбите продължават да растат, увеличавайки се с над 19 процента спрямо миналата година. Миналата седмица Мастъркард посочи, че онлайн продажбите се равняват на 13 процента от общите продажби на дребно. 

Облеклото се е продавало добре тази година, като продажбите в сектора са нараснали с 8 процента на годишна основа, отбелязвайки най-големия растеж от 2010 година. Продажбите на домашно обзавеждане са се увеличили с 2,3 процента, а на електроника и електроуреди са намалели с 0,7 процента.

Купувачите са похарчили по-малко в универсални магазини, което според Мастъркард отчасти се дължи на работното време на търговските точки. Клиентите обаче са се пренасочили към сайтовете на универсалните магазини, където продажбите са нараснали с 10,2 на сто. 

Традиционните търговци на дребно продължават да модернизират сайтовете и мобилните си приложения, като същевременно улесняват клиентите да купуват онлайн, след което да вземат стоките от магазина.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg