EUR 1.9558
USD 1.7472
CHF 2.0598
GBP 2.3380
CNY 2.4854
you tube
mobile version

САЩ: Индустриалното производство расте бързо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Индустриалното производство расте бързо

mail09:35 | 23.11.2017прегледи 9089 коментарикоментари 0


Индустриалното производство на САЩ нарасна през октомври с 0,9% спрямо септември, когато се повиши с 0,4% (възходяща ревизия от повишение с 0,3%), докато очаквания на финансовите пазари бяха за малко по-скромен растеж с 0,5 на сто, показват данни на Федералния резерв. Така икономиката преодолява ударите, нанесени от урагана "Харви“, който нанесе сериозни поражения в края на лятото върху крайбрежието на щата Тексас – дом на голяма част от американското производство на петрол и където са разположени редица петролни рафинерии и химически предприятия.

Сега обаче производството в региона се възстановява, догонвайки това в останалата част на страната и допринася за около две трети от общото увеличение на индустриалното и на промишленото производство през октомври, отбелязва Федералният резерв. Потвърждение за това е нарастването на промишленото производство през октомври с цели 1,3% на месечна база след негов растеж с 0,4% през септември и очаквания за повишение с 0,6%.

Трябва да се има предвид, че именно промишленото производство е най-важната и най-внимателно следена компонента от Фед, тъй като формира почти три-четвърти от общото индустриално производство. Ръстът на промишлеността е добър за цялата американска индустрия, която вече набра скорост през настоящата година с оглед на по-слабия долар, по-стабилните петролни цени и глобалния икономически растеж.

Натовареността на индустриалните производствени мощности се увеличи през октомври до 77,0% от 76,4% месец по-рано.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg