EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Сделката Lenovo & Google = $2.9 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сделката Lenovo & Google = $2.9 млрд.

mail17:00 | 03.11.2014прегледи 1486 коментарикоментари 0


Lenovo и Google обявиха, че сделката по придобиването на Motorola Mobility е приключена. Придобиването на бранда Motorola и неговото портфолио от смартфони - Moto X, Moto G, Moto E и серията DROIDTM, както и бъдещите продукти на Motorola, позиционира Lenovo като третия по големина производител на смартфони в света.
Lenovo ще управлява Motorola като собствено дъщерно дружество. Седалището на Motorola ще остане в Чикаго. Със завършването на придобиването, Lenovo добавя към собствеността си компания с ново портфолио и с около 3500 служители в целия свят, между които около 2800 служители в САЩ, които работят по дизайна, проектирането, продажбите и поддръжката на изключителните устройства на Motorola.

Google ще запази собствеността си върху по-голямата част от патентите на Motorola Mobility, като Motorola ще получи лиценз и достъп освен до тях и до други патенти. Моторола ще задържи в портфолиото си над 2000 патента и голям брой от патентните си споразумения, включително марката Motorola Mobility и другите си търговски марки.
Общата цена на придобиване е приблизително 2,91 млрд. щатски долари (с някои дребни последващи корекции), включваща близо 660 млн. щатски долара в брой и 519 107 215 новоиздадени обикновени акции от Леново на средна стойност от 750 млн. щатски долари. Това е приблизително 4,7% от капитала на Lenovo, прехвърлен към Google при приключване на сделката. Оставащите 1,5 млрд. щатски долари ще бъдат платени на Google под формата на запис на заповед с три годишен падеж. Google ще получи и допълнителна компенсация от около 228 млн. щатски долара за размера на краткосрочните активи и оборотни средства на Motorola към момента на финализиране на сделката.
Сделката е одобрена от всички регулаторни органи на Китай, ЕС, Бразилия, Мексико, включително и органите на САЩ за лоялна конкуренция, както и от Комитетът за чужди инвестиции на САЩ, който за пети път, от 2005 г. насам, дава съгласие на Lenovo за придобиване американски компании.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg