АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
"Силистренска кайсия" да стане защитен продукт



"Силистренска кайсия може да бъде включена в европейските схеми за качество и да бъде защитена като продукт със защитено географско указание", смята евродпутатът Момчил Неков. Тази идея той разви и на организираната от него в Силистра среща на овощари с представители на най-големите преработвателни фирми в България с италианско участие. Момчил Неков смята, че Североизточна България и в частност Силистренският край е с потенциал за производство на овошки. Но хората не смеят да рискуват с производството и смятат, че няма пазари. Момчил Неков разчита на промяна на бизнесмодела, с което да се осигури спазването на стандартите за качество и да се осигури количество. Една от възможностите за това е увеличаване информираността на земеделските производители. Те трябва да направят и свои организации, които да се кооперират и да осигурят количество и постоянно качество на своята продукция.БТА
Tweet |
|