АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
"Симид" строи нов завод в София
Модерната сграда за новия хлебозавод на "Симид" в София е проектирана от екип на "Архитектурно-дизайнерска агенция" ООД (АДА) с главен проектант арх. Румен Първанов и архитектите Мира Попова, Юлиана Томова и Искрен Галев, съобщава Строителство.инфо.
В момента тече строителството на сградата, в която ще се произвеждат около 200 т хляб за 18 часа. Проектът се изпълнява от фирма "Еврострой 05" ООД. Заводът ще бъде различен от останалите във всяко отношение – от фасадата до организацията на производствените процеси.
При проектирането на хлебозавода са съобразени всички изисквания на технологичния процес, като в зависимост от предназначението си всички съоръжения са групирани така, че да се гарантира най-добра организация на работния процес. Сградата на хлебозавода е решена със стоманобетонна конструкция с осови разстояния 14 на 14 м и 10.50 на 14 м.
Подовите плочи са касетирани и напрегнати след втвърдяване на бетона, за да бъде намалена височината на междуетажните конструктивни елементи и в същото време да се осигури максимална носимоспособност на елементите. Това решение е наложено от ограничения във височината на сградата, идващи от градоустройствените параметри на парцела.
В сградата са поместени няколко функционални компонента – производство, складиране, експедиция, администрация и обслужване към различните зони. Композиционно хлебозаводът е решен в един обем, чиято фасада е третирана съобразно функционалните зони. Всички фасадни стени освен тези на офисната част и на битовите помещения са плътни, без прозорци. Самата администрация е разположена в южната част на сградата и е затворена с окачена фасада с хоризонтални слънцезащитни ламели.Типичната визия, присъща за производствените сгради, е избегната, като във фасадната композиция за вкарани различни елементи, които да придадат характерен запомнящ се образ. Част от помещенията са осветени от разместени по вертикала конзолни прозоречни рамки, които се появяват на фасада във вид на завъртени цветни кутии. Фасадите са допълнително обогатени от цветното третиране на товаро-разтоварните докове, козирките и изнесените на фасада стълби.
Tweet |
|
jtpgj
Търся си работа по специалността, която съм завършил в УХТ-Пловдив а именно Технология на зърнените, хлебните, фуражните и сладкарски продукти. Имат ли шанс за развитие младите хора??
zdr.kade moga da na merq ,firmata simid i kak moga da podam molba ,ako otkriete nqkav nomer za kontakti molqvi pi6etimi .6e vi bada mnogo blagodarna .blagodarq predvaritelno.bonka.
Emii namira se ot Filipovci na doly posoka karaylkata Milevo Xan4e.
Браво !!!