АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Спад в производството на консерви
През третото тримесечие на 2009 г. производството на предприятията от подсектор “Преработка и консервиране на плодове и зеленчуци” в България е по-малко с 38.2%, според анализ на СФБ Капиталов пазар АД.
Намалението през деветмесечието е с 34.3%. През периода юли-септември внесените количества продължават да се увеличават, но с по-бавен темп – с 1.8%. Износът намалява с 5.1%. През деветмесечието увеличението на вноса е 6.9%, а спадът при износа е 9.6%. През третото тримесечие прирастът на стойностния обем от стокообмена е главно от износа, от което положителното салдо е по-голямо с една трета.
Предприятията, включени в извадката, са продали повече стерилизирани плодови консерви и замразени зеленчуци на вътрешния пазар през третото тримесечие и деветмесечието на 2009 г. Продажбите на всички останали продукти са по-малки.
Tweet |
|