EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Среща в ЕС заради руското контраембарго

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Среща в ЕС заради руското контраембарго

mail15:02 | 24.08.2015прегледи 1102 коментарикоментари 0


ЕС свиква министерска среща на 7 септември за обсъждането на последствията от руското продоволствено контраембарго, съобщи ТАСС. "На заседанието на Съвета на аграрните министри ще бъдат обсъдени последиците от руското продоволствено ембарго върху европейския пазар на свинското месо и на млякото и общото положението на пазара, създало се през последните седмици", заяви представител на Еврокомисията.
Преди дни руският премиер Дмитрий Медведев съобщи, че е подписал указа за разширяване на списъка със страни, срещу които ще действа хранителното ембарго, включвайки Албания, Черна гора, Лихтенщайн, предадоха ТАСС и Ройтерс. Украйна също фигурира в списъка, но при особени условия.
Премиерът допълни, че забраната за внос на селскостопанска продукция от Украйна ще влезе в сила само ако Киев приеме икономическата част от споразумението за асоцииране с ЕС.
Присъединяването на други страни към санкциите срещу Москва означава, че те са имали готовност за ответни мерки от Русия, изтъкна Медведев на заседание на правителството
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg