EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Събитията на 29 август

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Събитията на 29 август

mail09:25 | 29.08.2013прегледи 399 коментарикоментари 0


ЛОНДОН - Извънредно заседание на британския парламент във връзка с ескалацията на конфликта в Сирия. Ще се обсъжда и гласува предложение на правителството, разрешаващо въоръжена намеса в Сирия.

ПАРИЖ - Френският президент Франсоа Оланд ще се срещне с председателя на Националната коалиция на сирийската опозиция Ахмад Аси Джарба.
- Френският външен министър Лоран Фабиюс ще разговаря за евентуална интервенция в Сирия с полския министър на външните работи Радослав Шикорски, а след това и с италианската министърка на външните работи Ема Бонино.
- Специалният пратеник на ООН и на Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими ще участва в сесия на ЮНЕСКО, посветена на последиците от гражданската война за сирийското културно наследство.

ВИЕНА - Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун ще обсъди положението около Сирия с австрийския външен министър Михаел Шпинделегер.

ВАТИКАНА - Папа Франциск за пръв път ще приеме държавен глава от арабска страна. Това ще е йорданският крал Абдула Втори.

МОСКВА - Руският президент Владимир Путин заминава за два дни за руския Далечен изток, за да се запознае с обстановката в Амурския край и в Хабаровска област, пострадали от безпрецедентни наводнения.

БРЮКСЕЛ - Среща на представители на украинската опозиция с комисаря на ЕС по разширяването Щефан Фюле. Украйна и ЕС водят преговори за сключване на споразумение за асоцииране на Украйна към съюза.

НЮРНБЕРГ - Ще бъдат публикувани данни за безработицата в Германия през август.

МАНИЛА - Посещение на министъра на отбраната на САЩ Чък Хейгъл.

НЮ ЙОРК - Съветът за сигурност на ООН ще обсъди днес ситуацията в Косово в светлината на редовния тримесечен доклад на генералния секретар Бан Ки-мун.

АТИНА - Насрочена стачка и митинг в знак на протест срещу масовите уволнения в държавния сектор, свикани по инициатива на Федерацията на държавните служители (АДЕДИ).

БЕЛГРАД - Социалистическата партия на Сърбия ще съобщи имената на кандидатите за министри от своите редове в рамките на реконструкцията на сръбското правителство.

БРАТИСЛАВА - Официално посещение в Словакия на президента на Румъния Траян Бъсеску.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg