EUR 1.9558
USD 1.8824
CHF 2.1037
GBP 2.3574
CNY 2.5792
you tube
mobile version

Съвети: Храни, подходящи за замразяване

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Съвети: Храни, подходящи за замразяване

mail15:45 | 14.09.2016прегледи 1067 коментарикоментари 0


В ново проучване на „Активни потребители“ са анализирани етикетите на 25 синтетични заместители на оцет закупени от супермаркети в София и Пловдив по три показателя:

-съдържа ли етикета изображения на плодове, зеленчуци, салати и т.н.;

-съдържа ли етикета информация/препоръка за консервиране;

-съдържа ли етикета друга графична или съдържателна информация, която може да подведе потребителя.

Основни констатации от изследването 

1. Използване на подвеждащи изображения на етикетите: изображения на плодове, изображение на дете, снимки на туршия.

2. Препоръка за консервиране - само 4 от 25 продукта не съдържат препоръка за консервиране на етикетите си. Всички останали по един или друг начин ясно заявяват, че съответният продукт е подходящ за консервиране.

3. Подвеждащи надписи - различни по цвят и големина шрифтове, неправилно изписване на оцетната киселина, графични трикове.

Здравословни храни, подходящи за замразяване 

Зелен боб - Има висока концентрация на силиций и укрепва костите.

Карфиол - Намалява риска от рак на простатата, пикочния мехур и дебелото черво. 

Брюкселско зеле - Помага  за понижаване на холестерола и предпазва от някои видове рак.

Спанак - Богат на антиоксиданти, с доказан противовъзпалителен ефект.

Зимна тиква - Богата на мултивитамини, повишава имунитета и регулира перисталтиката.

Моркови - Съдържат голямо количество бета - каротин и антиоксиданти. Полезни са за сърцето.

Боровинки - Чаша от този плод съдържа само 71 калории и е истински енергиен коктейл.

Праскови - Тези плодове са с високо съдържание на калций , калий, витамини от група В и антиоксиданти.

Царевица - Има високо съдържание на фибри,антиоксидантиивитамини от група В. Източник накаротеноиди.

Броколи- Богат източник на фибри, подпомогащи  храносмилането, както и витамини A и K.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg