АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Съвети: Храни, подходящи за замразяване
В ново проучване на „Активни потребители“ са анализирани етикетите на 25 синтетични заместители на оцет закупени от супермаркети в София и Пловдив по три показателя:
-съдържа ли етикета изображения на плодове, зеленчуци, салати и т.н.;
-съдържа ли етикета информация/препоръка за консервиране;
-съдържа ли етикета друга графична или съдържателна информация, която може да подведе потребителя.
Основни констатации от изследването
1. Използване на подвеждащи изображения на етикетите: изображения на плодове, изображение на дете, снимки на туршия.
2. Препоръка за консервиране - само 4 от 25 продукта не съдържат препоръка за консервиране на етикетите си. Всички останали по един или друг начин ясно заявяват, че съответният продукт е подходящ за консервиране.
3. Подвеждащи надписи - различни по цвят и големина шрифтове, неправилно изписване на оцетната киселина, графични трикове.
Здравословни храни, подходящи за замразяване
Зелен боб - Има висока концентрация на силиций и укрепва костите.
Карфиол - Намалява риска от рак на простатата, пикочния мехур и дебелото черво.
Брюкселско зеле - Помага за понижаване на холестерола и предпазва от някои видове рак.
Спанак - Богат на антиоксиданти, с доказан противовъзпалителен ефект.
Зимна тиква - Богата на мултивитамини, повишава имунитета и регулира перисталтиката.
Моркови - Съдържат голямо количество бета - каротин и антиоксиданти. Полезни са за сърцето.
Боровинки - Чаша от този плод съдържа само 71 калории и е истински енергиен коктейл.
Праскови - Тези плодове са с високо съдържание на калций , калий, витамини от група В и антиоксиданти.
Царевица - Има високо съдържание на фибри,антиоксидантиивитамини от група В. Източник накаротеноиди.
Броколи- Богат източник на фибри, подпомогащи храносмилането, както и витамини A и K.
Tweet |
|