EUR 1.9558
USD 1.8518
CHF 2.0936
GBP 2.3457
CNY 2.5557
you tube
mobile version

Тиква за закуска? Защо не!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тиква за закуска? Защо не!

mail16:34 | 24.10.2016прегледи 751 коментарикоментари 0


Тиквата е вкусното и здравословно богатство на есента. Освен, че тя е символ на Хелоуин е и много богата на витамини и минерали, което я прави добър избор за закуска. Обикновено консумираме тиква за десерт или самостоятелно. В България най-популярните начини за приготвяне на тиква са тиквеник и печена тиква с мед и орехи. В Америка обаче консумират тиквата на каша и с овесени ядки. Ето и още няколко предложения, подбрани от foodpanda, за това как да закусваме с тиква.

Мъфини от тиква - Все по-често заемат заслужено място в здравословната кухня. Приготвят се лесно, вкусни са и удобни за носене в офиса или на училище. Френски тост с тиква - Френският тост с тиква е много полезен за закуска и набавя всичко необходимо на организма, за да се чувстваме бодри и тонизирани през деня. Приготвя се с филии пълнозърнест хляб, намазан с масло, парченца тиква и орехи.

Овесени ядки с тиква - Това е най-лесната и бърза закуска. Приготвяте тиквата на каша, с малко прясно мляко и овесени ядки.

Крем карамел с тиква - Ако искате да впечатлите вашето семейство и гости, направете крем карамел с парченца тиква.

И нещо любопитно: Илинойс е "Световна столица на тиквата". Градът произвежда 85 процента от тиквените консерви на планетата. /БГНЕС

 


Тагове: тиква, закуска
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg