Това лято се пие фрозе!
06:30 | 15.08.2016
3149
коментари 0
Людмил Хайдутов, DiVino.bg
Модните тенденции са интересни културни явления, които много лесно ангажират вниманието на хората особено във фриволните месеци на лятната отпуска. Един такъв винен тренд тръгна от Калифорния в началото на лятото и сега е на път да завладее податливите на презокеански влияния британци.
Фрозе (от frozen и rosé) е новият начин да се продава вино, като фините аромати са оставени настрана, защото хит коктейлът изисква розето да се замрази безцеремонно. И за да не остане съмнение, че става дума за непретенциозна забавна напитка, ледената каша е подсладена, овкусена и разкрасена с всевъзможни плодове, ликьори и сиропи.
Забележим хаштаг в социалните мрежи, фрозето прилича на озадачаващ опит за съчетаване на плажната и винената култура, който понякога се заиграва със сортове и произход, но все пак коктейлът се продава и като rosé slushie (slush на английски означава киша).
Ако черноморските бармани още не са се светнали за тази мода, можете да направите фрозе и у дома, като изсипете виното в отворен съд, замразите го и го разбиете в блендер. Безжалостното овкусяване е по ваше желание. Весело лято!