АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Топ 5 на производителите на риба в ЕС



В ЕС малко над 90% от производството на аквакултури е от отглеждане на шест търговски вида: сьомга, пъстърва, стриди, лаврак, ципура и миди.
Пет държави-членки представляват три четвърти от обема и стойността на продукцията от аквакултури в ЕС.
Сред държавите-членки Испания е произвела най-много живо тегло на продукцията от аквакултури през 2017 г., 315 000 тона, което съответства на малко под една четвърт (23%) от общата продукция в ЕС. Следващата Обединеното кралство (222 000 тона или 16%), а след това продукцията от Франция (189 000 тона, 14%), Италия (156 000 тона, 11%) и Гърция (126 000 тона, 9%).
Цените за килограм риба или морски култури варира между 1 и 6 евро.
Източник и инфографики: Евростат
Tweet |
|
Още от рубриката
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg