EUR 1.9558
USD 1.8258
CHF 2.0456
GBP 2.3126
CNY 2.5162
you tube
mobile version

Тоскана помага на земеделието ни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тоскана помага на земеделието ни

mail15:30 | 18.09.2013прегледи 582 коментарикоментари 0


България получи предложение да определи регион, който да бъде включен в мрежата от европейските региони по Програма "Европа 2020", който официално ще бъде представен в Брюксел в началото на октомври тази година. Поканата беше отправена по време на работна среща на заместник-министъра на земеделието и храните Бюрхан Абазов и министъра на земеделието на област Тоскана Джани Салвадори в рамките на "Изложение на селските райони на Тоскана 2013 г.", съобщи пресцентърът на
МЗХ.
До момента са представени 27 кандидатури за участие на различни европейски страни. Целта е да бъде засилено сътрудничеството между различните европейски райони за обмяна на опит и добри земеделски практики, както и сътрудничество в областта на науката и технологиите в земеделието.
Предстои да бъде изготвено рамково споразумение, в което да бъдат конкретизирани основните области на сътрудничество между МЗХ и земеделското министерство на Тоскана. Освен в областта на науката, селекцията, лабораторните изследвания партньорството между аграрните университети, сътрудничеството в областта на биоземеделието има голям потенциал, допълни заместник-министър Абазов.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg