АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Трима испански Шеф готвачи в София
09:30 | 21.03.2013 698 коментари 0
Евро-Ток България и МЕТРО Кеш енд Кери България организират Кулинарен форум “Концепции 2013”, посветен на Испанската кухня. Третото издание на форума ще се проведе на 21 и 22 март в София. Поканените испански готвачи са:
Фиро Васкес е главен готвач и собственик на ресторант “Оливар”, който се намира в североизточния район на Мурсия, Испания.Ресторантът му притежава едно слънце /звезда/ в пътеводителя на Репсол за 2011 г. и сертификат от Европейската централа EFQM за превъзходно качество. Член е на Евро-Ток Испания. Администратор на производството на зехтини в Морая, съучредител на Ордена на производителите на зехтини в Мурсия, Президент на Дружеството “Приятели на зехтин Екстра Върджин”, произвеждан в областта на Мурсия. Дълго време преподава Технология на хранене в Университета на Мурсия. Серхио Перес започва своята кариера в престижния elBulli, след което продължава професионалния си път в Швейцария, Лондон, Ню Йорк, Далас, Хавай и др. Негово дело е популярната школа за обучение ChefsLab. Рубен Алварес е Шеф сладкар, трупа професионален опит в престижни ресторанти, като „Аула Чоковик“, собственост на Рамон Морато, „Мас д’Осор“, собственост на Нанду Хубани и др. В своята работа отделя специално внимание на вълнуващия свят на шоколада.
Друг изключително важен акцент във форума ще бъде участието на млади български кулинари, притежаващи талант и висок професионализъм. Всеки от тях ще бъде презентиран от утвърден Шеф-готвач. Антонио Иванов ще бъде представен от Шеф Ивайло Петков; Иван Иванов от Шеф Сидония Радева; Калоян Колев от Шеф Робин Вилереал, а Михаил Николов от Шеф Ради Стамболов. По този начин Евро-Ток България ще обърне специално внимание върху младите професионалисти и възможностите за тяхното развитие.
Подробна информация за презентаторите може да бъде намерена на www.euro-toques.bg.Tweet |
|
Още от рубриката
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg