EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Тръжни процедури за доставка на ВПГ от Александруполис

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Тръжни процедури за доставка на ВПГ от Александруполис

mail08:40 | 03.09.2024прегледи 318 коментарикоментари 0


С цел осигуряването на заявките на клиентите си за есенно-зимния период на 2024 -2025 г., "Булгаргаз" обявява тръжни процедури за доставка на 5 товара (5 000 000 мегаватчаса) втечнен природен газ (ВПГ), в рамките на резервирания от него капацитет на терминала в Александруполис. Това съобщиха от обществения доставчик.

Допуснатите до участие в тръжните процедури участници трябва да представят ценови предложения, рефериращи към индекса TTF, които ще бъдат оценени и класирани по Методика за оценка, приложена към документите за търга.

Терминалът за втечнен газ в Александруполис трябва бъде въведен в експлоатация на 1 октомври. "След като техническият дефект по свързване на платформата за регазификация на втечнен природен газ до Александруполис е отстранен, терминалът ще бъде въведен в експлоатация на 1 октомври 2024 година. Вече са приключили и всички лицензионни процедури", каза на 13 август служебният министър на енергетиката Владимир Малинов, който заедно с представители на проектната компания "Газтрейд" инспектира приключилите дейности по съоръжението на място, на борда на платформата в Александруполис.

" До края на месец август ще са разпределени и точните слотове за избраните компании", коментира министър Малинов. Той подчерта, че въвеждането в търговска експлоатация на терминала в Александруполис на 1 октомври ще съвпадне и с началото на предстоящата газова година.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg