АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Турските зеленчуци не са опасни
Във внасяните от Турция зеленчуци не са открити опасните за човека пестициди оксамил и метомил, констатира проверка на РИОКОЗ-Пловдив.
Директорът на инспекцията Ваня Танчева уточни, че зеленчуците, които пристигат в пловдивската митница от ГКПП "Капитан Андреево" се проверяват както за пестициди, така и по отношение на документацията. Според нея процедурата е тромава,
защото пробите се изследват в Плевен, където се намира единствената специализирана лаборатория, и размяната на информация отнема поне три дни.
Във връзка с увеличението на вноса инспекторите от РИОКОЗ ще работят на пловдивската митница без почивни дни. Проверяват се всички плодове и зеленчуци, които пристигат от у нас предимно от Турция, Сирия, Иран и са по Регламент 669, който е задължителен за страната ни от началото на тази година, посочи Тачева.
Tweet |
|
Тогава българската продукция е опасна за всичките страни. За да не бъдем опасни да си лежим у дома и да си харчим пенсията на бабата.
Турските зеленчуци са опасни за българският производител на зеленчуци. Купувайки произведено в България, осигуряваме работа на хора в България и развитие на бизнеса в България. ЗА това са ОПАСНИ турските зеленчуци!!! Набийте си го в главите господа журналисти. Всяка чуждоземска стока е опасна за икономиката и народа!!!