АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Турция: Спад в производство на пилешко месо



През февруари производството на пилешко месо в Турция възлиза на 166 590 тона, производството на пуешко месо – 4 647 тона, а на кокоши яйца – 1,6 млрд. бройки, пише meatinfo.ru, като цитира нови данни от Турския статистически институт.
Производството на месо от пилета бележи спад от 8,2% през февруари в сравнение с предходния месец. Този показател обаче превишава нивото от миналата година с 5,2%. Производството на пуешко месо през февруари също намалява с 11,1%, сравнено с месец по-рано, но се е увеличило спрямо същия месец миналата година с 91,9%. Производствотото на кокоши яйца през февруари бележи спад от 8,4%, сравнено с месец по-рано. То се е увеличило с 3,7%, сравнено със същия месец миналата година.
Tweet |
|
Още от рубриката
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg