EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Търговията на дребно се сви още

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Търговията на дребно се сви още

mail13:40 | 10.12.2010прегледи 338 коментарикоментари 0


По предварителни данни на НСИ през октомври оборотът в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети", по съпоставими цени, отбелязва спад от 0.6 на сто спрямо предходния месец. Това съобщава Националният статистически институт.
През октомври оборотът в търговията на дребно намалява с 4.8 на сто в сравнение със същия месец на предходната година, се посочва в съобщението.
През октомври 2010 г. оборотът нараства спрямо предходния месец в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 1.3 на сто. В търговията на дребно с хранителни стоки напитки и тютюневи изделия, както и при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника, нарастването е съответно с 0.4 и 0.1 на сто. Във всички останали дейности е отчетен спад, който е най-малък в търговията на дребно с текстил, облекло и
обувки, както и при търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - 0.3 на сто, като достига до 1.3 на сто в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали.
Оборотът през октомври 2010 г. нараства в сравнение със същия месец на предходната година единствено в търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.4 на сто. В останалите дейности темповете са отрицателни, като по-голямо от средното е намалението в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - 8.6 на сто, в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - 8 на сто и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - 6 на сто.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5463