EUR 1.9558
USD 1.7850
CHF 2.0813
GBP 2.3356
CNY 2.5258
you tube
mobile version

Унгария блокира средства заради спрения петрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Унгария блокира средства заради спрения петрол

mail13:25 | 26.07.2024прегледи 552 коментарикоментари 0


Унгария очаква ЕК да принуди Украйна да разреши транзита на петрол от руската компания "Лукойл" през нейната територия. Будапеща ще продължи да блокира изплащането на следващия транш от Европейският механизъм за подкрепа на мира за Украйна, докато проблемът не бъде разрешен, заяви унгарският външен министър Петер Сиярто пред телевизия ATV, предаде Ройтерс.

"Ние ще продължим да блокираме изплащането на Европейският механизъм за подкрепа на мира, докато Украйна не реши този проблем с "Лукойл", каза Сиярто пред унгарския телевизионен канал.

Унгария и Словакия поискаха консултации с Украйна с посредничеството на ЕК, след като Киев постави руското дружество "Лукойл" в санкционен списък и това доведе до спиране на петролните доставки на компанията. 

Засега няма непосредствено отражение за петролните доставки за ЕС след решението на Украйна да спре преноса на петрол от "Лукойл" по тръбопровода "Дружба". Това заяви говорител на ЕК.

Европейската комисия наблюдава внимателно обстановката. Само ЕС, представен от ЕК, може да предприеме последващи действия, поясни говорителят. Ще преценим какви да бъдат следващите стъпки, обобщи той.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg