АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Унгарска кулинарна седмица
От 12 до 17 май в София се провежда Седмицата на унгарската култура по случай европейското председателство на Република Унгария тази година. За да бъде Унгарската седмица истински неустоима, паралелно с всички останали събития, в ресторанта на хотел "Шератон" до 17 май тече и Унгарската кулинарна седмица. На откриването първите гости на унгарската кулинарна магия, сред които посланикът на страната у нас Юдит Ланг и кметът на София Йорданка Фандъкова, пробваха специално подготвените за случая рецепти от двама световнопризнати майстори-готвачи. Първият е младият Габор Рач от Будапеща, който вече има внушителна кариера, въпреки че е едва на 29 години. До момента е работил единствено в ресторантите на изключително луксозните четири и петзвездни "Hilton Budapest Westend", "Le Meridien Hotel" и "Isle of Eriska Hotel". Тамаш Колежа пък принадлежи към предишната генерация унгарски готвачи и през годините е трупал умения в ресторант "Préri-Steak House", парти агенциите " Fehérszarvas" и " La Fiesta Party", а понастоящем е главен готвач в петзвездния "Le Meridien Hotel". Страхотният опит на двамата гарантира, че Кулинарна седмица ще е изключително изкушаваща. Сред първите, които не издържаха на изкушението, бяха и много от посланиците на страните членки на ЕС, посланикът на Израел в София Ноах Гал Гендлер и Зинаида Златанова, ръководител на представителството на ЕК в София.
Tweet |
|