АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Уникалният добрички геврек поскъпна
12:15 | 08.12.2017 9501 коментари 0
Любимите на добричлии, създавани по уникална местна рецепта, гевреци от варено тесто поскъпнаха с 10 стотинки, установи Дарик. Цената им, която досега беше 60 стотинки, от началото на този месец е вдигната на 70 стотинки.
Гевреците се правят единствено в етнографски комплекс „Стария Добрич“ – във фурната до входа, където от години предлагат и много други тестени закуски. Рецептата е уникална, пази се от майсторите, които твърдят, че никъде в България не ползват точно тази технология.
След като се оформят, тестените колела се пускат в гореща вода с глюкоза, от която се получава хрупкавата лъскава коричка на готовия продукт. След като гевреците изплуват сами във водата, се дооформят и пекат в каменната пещ.
Източник: Дарик, снимка: pixabay.com
Tweet |
|
Още от рубриката
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg