EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Участието на Сърбия в АЕЦ „Белене” е нереално за момента

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Участието на Сърбия в АЕЦ „Белене” е нереално за момента

mail10:50 | 27.12.2010прегледи 303 коментарикоментари 0


Министърът на околната среда и градоустройството на Сърбия Оливер Дулич заяви, че въпросът за участието на Сърбия в изграждането на атомната централа Белене в България в този момент не е реално, съобщи Бета.
В интервю за агенция Бета Дулич каза, че много повече дискусии за това е имало в медиите, отколкото на ниво правителство и добави, че Сърбия не трябва да мисли за изграждане на атомни централи, докато не използва всички ресурси на възобномяемите източници на енергия.
Сърбия трябва да мисли за това да компенсира енергийния дефицит от възобновяеми източници на енергия, тъй като има огромен потенциал в областта на биомасата и водните потенциали, заяви Дулич.
Припомняйки, че до 2015 г. Сърбия има мораториум върху каквото и да било участие в изграждането на атомни централи, министърът на околната среда заяви, че Сърбия има проблем с недостига на специалисти. Затова мисля, че твърде рано бе открит този въпрос , заяви Дулич. Той добави, че неговото министерство ще бъде против използването на атомна енергия на територията на Сърбия, докато не бъдат използвани всички потенциали на възобновяемите източници на енергия.
Министърът на енергетиката Петар Шкундрич на няколко пъти съобщаваше, че Сърбия е заинтересована за участие в изграждането на атомна централа в България и очаква България да представи проучване за изграждането.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Общини: Четири истории за успеха

06:58 | 07-08-24 | 1251