EUR 1.9558
USD 1.7522
CHF 2.0718
GBP 2.3163
CNY 2.4587
you tube
mobile version

Фериботна връзка Италия-Черна гора

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фериботна връзка Италия-Черна гора

mail17:45 | 23.07.2024прегледи 409 коментарикоментари 0


Фериботът AF Mia акостира успешно в пристанището на Бар и сега ще плава от Анкона до Бар два пъти седмично, предаде за БТА черногорската агенция МИНА, позовавайки се на прессъобщение на кабинета на министър-председателя на Черна гора, в което се казва, че това е успешно начало на сътрудничество, което е резултат от месеци преговори между правителството, ръководено от министър-председателя Милойко Спаич, и компаниите „Барска Пловидба“ (Barska Plovidba) и Адрия Ферис (Adria Ferries).

„Ефективността и отличното сътрудничество се виждат от факта, че фериботната услуга вече е пусната за този туристически сезон“, се казва в прессъобщението.

По време на церемонията на борда на ферибота, който има капацитет да превозва пътници, моторни превозни средства и товари, Спаич заяви, че това е само началото на свързването на Черна гора с Европейския съюз (ЕС), „защото нашата интеграция ще остане само на хартия, ако не се свържем физически с Италия и с други страни“.

Съществен принос за ефективното реализиране на идеята имаха италианският посланик Андреина Марсела и служители на „Адриа Ферис“, ръководени от Алберто Рози, отбелязва агенция МИНА.

„Географската близост не означава нищо без подходяща свързаност. Ето защо много се радвам, че значението на възстановяването на фериботните услуги беше признато от самото начало. Наистина вярвам, че е необходимо хората от Италия и Черна гора да бъдат много повече в контакт, така че трябва да засилим преките връзки“, каза Марсела. 

Роси заяви, че са много нетърпеливи да намерят решение на всички отворени въпроси, защото виждат голямото желание на премиера и правителството на Черна гора тази връзка да работи.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg