EUR 1.9558
USD 1.7472
CHF 2.0598
GBP 2.3380
CNY 2.4854
you tube
mobile version

Фирми: Инвестиция на Алкомед, Ryanair

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Инвестиция на Алкомед, Ryanair

mail15:10 | 24.09.2024прегледи 374 коментарикоментари 0


Компанията "Алкомет" АД, производител на алуминиеви валцови и пресови продукти, започва инвестиционен проект на стойност 140 млн. лв. с подкрепата на Министерството на иновациите и растежа и лизинговото дружество "УниКредит Лизинг". Това съобщиха от "УниКредит Булбанк".   

Проектът има за цел разширяване на производствения капацитет и продуктовото портфолио на компанията. Той включва изграждането на нова линия за непрекъснато леене, производствени линии за алуминиеви профили, универсален фолиев стан и съпътстващи съоръжения. Реализацията му е планирана в рамките на три години, като ще бъдат разкрити 160 нови работни места.

Обявен е за приоритетен инвестиционен проект съгласно Закона за насърчаване на инвестициите, което му осигурява подкрепа чрез държавна помощ, потвърдено с издаден сертификат от Министерството на иновациите и растежа.

Част от финансирането за новото оборудване е осигурено от "УниКредит Лизинг", което ще предостави лизинг за универсален фолиев стан, произведен от водещ немски производител. Това е иновативно оборудване, което включва еднопосочен валцов стан за производство на алуминиево фолио, система за високоскоростно разрязване и изтъняване на фолиото, както и модерна система за пречистване на въздуха с капацитет за обработка на 110 000 куб. м. въздух на час. Общата стойност на оборудването възлиза на 18 млн. евро, като производството и доставката са планирани за декември 2025 г.

--------------------------

Авиокомпания Ryanair отбелязва над 12 милиона пътници, преминали през летище София, откакто започна да извършва полети от/до София през 2016 г. Като част от лятното разписание в София, Ryanair изпълнява най-голямото си лятно разписание досега с 4 базирани самолета и 40 маршрута, включително 5 нови дестинации до Аликанте, Бристол, Копенхаген, Скиатос и Валенсия.

Компанията инвестира в региона, включително в 4-те си базирани в София самолета - инвестиция на стойност 400 млн. долара и подкрепа за над 1300
местни работни места, включително 120 високоплатени работни места в авиацията.
 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg