АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Фирми: Кауфланд, ресторант Happy Лондон
Kaufland България е първият ритейлър, който получи сертификат за качество TÜV за своя магазинна витрина. Витрината в хипермаркета, който се намира в столичния квартал „Банишора“, е с дължина 28,80 м и в нея се съхраняват над 400 свежи храни, непакетирани меса и колбаси, сирена, маслини, млечни продукти, салати, риба и морски дарове. Сертификатът за качество се издава от независимата организация TÜV AUSTRIA в удостоверение на това, че експлоатацията на съоръжението отговаря на най-високите международни стандарти – безопасност на храните, качество на процесите, контрол на рисковете.
„Одитирането и издаването на сертификат TÜV е дълъг, сложен и много прецизен процес. И това не е еднократен акт. По протокол, ние проверяваме вътрешните процедури в компанията, включително и провеждаме непланирани одити, защото марката TÜV е световно признат синоним за качество, надеждност и устойчивост. Клиентите на Kaufland трябва да са сигурни, че виждайки печата с логото на TÜV, процесите и продуктите, които го носят, отговарят на най-високото международно ниво за качество“, допълни Димитър Краев, представител на TÜV AUSTRIA за България. Той допълни, че именно Kaufland България поставят началото на новата вълна в ритейла, която е посветена на иновациите, устойчивото бъдеще и гарантираното качество на стоките и процесите.
Над 150 са точките по вътрешните правилници от протокола за проверка, по които е проверена витрината на Kaufland и които са затвърдени от TÜV AUSTRIA. Сред тях са критерии за хигиена, безопасност на храните, температура на съхранение и излагане на стоката, облекло и поведение на служителите, подредба и годност на продуктите. Витрината на бъдещето е нискоемисионна, изградена е според най-модерните екологични стандарти, разполага с LED осветление и ползва хладилен агент, който е в пъти по-щадящ околната среда, в сравнение с конвенционалните. Сертификатите се издават по най-новите стандарти 9001:2015, 22000:2018 и HACCP.
-------------------------------
Ресторант Нарру Лондон е номиниран от престижната организация British Restaurant Awards в две категории - за най-добър ресторант в Лондон, избран сред 20 000 заведения и ресторант с най-добро обслужване в Англия, където селекцията е направена сред 123 395 ресторанти в цялата страна.
Нарру Лондон е сред 13-те номинирани за най-добър ресторант на Лондон като е избран от над 20 000 заведения, колкото са ресторантите в Лондон според последната статистика. Заедно с това Нарру Лондон се състезава и с 9-те най-добри ресторанти в цяла Англия в категорията за най-добро обслужване като е номиниран сред 123 395 заведения.
Безспорно доказателство за престижността на Британските ресторантьорски награди е факта, че сред номинираните за 2022 година попадат световноизвестни шеф готвачи, удостоени със звезди Мишлен, като Джейми Оливър, Гордън Рамзи, Леви Руутс, Симон Ример и други, а сред номинираните ресторанти греят имената на институции в областта на добрата кухня в световен мащаб като Дорчестър на Ален Дюкас, ресторант Новиков, ресторантът на Гордън Рамзи, както и на хотел Риц в Лондон, Гаврош и ресторант Савой.
Нарру Лондон отваря врати на Пикадили Съркъс в началото на 2020 година, когато периодът съвпада с пандемията. Въпреки това заведението успява да се наложи на една от най-трудните кулинарни сцени в света и след разхлабването на мерките бързо се превръща в един от най-посещаваните ресторанти в Лондон, където всеки ден могат да се видят опашки от чакащи пред вратите му.
Дали Нарру Лондон ще стане ресторант на годината в Лондон и ресторант с най-добро обслужване в Англия зависи от това колко клиенти ще гласуват за него до 5-ти септември 2022 година.
Tweet |
|