EUR 1.9558
USD 1.7522
CHF 2.0718
GBP 2.3163
CNY 2.4587
you tube
mobile version

Фирми: Шелли Груп, Софарма Трейдинг, Пощенска банка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Шелли Груп, Софарма Трейдинг, Пощенска банка

mail18:15 | 12.07.2024прегледи 632 коментарикоментари 0


"Софарма Трейдинг" АД е купила част от компанията "СООО Брититрейд", която работи в сектора на грижата за здравето и е регистрирана в Беларус. Уведомлението за това е публикувано на сайта на Българската фондова борса (БФБ).

Решението за сделката е взето от Съвета на директорите след извършени анализи и преговори. "Софарма Трейдинг" АД е придобила 79 процента дял в "СООО Брититрейд".

"СООО Брититрейд" има над 10-годишна история, като операциите й са фокусирани върху търговията на едро с лекарствени продукти и медицински изделия. Компанията има присъствие и в ритейл сегмента на аптечния пазар в Беларус чрез 12 дъщерни компании, които оперират 192 аптеки. Партньорството със "СООО Брититрейд" е част от стратегията за международна експанзия на "Софарма Трейдинг" АД, пише в съобщението на дружеството.

----------------------

Компанията "Шелли Груп" АД, предлагаща IoT продукти (Интернет на нещата - бел. авт.) и решения за сградна автоматизация със седалище в София, стратегически разширява продуктовото си портфолио и навлиза в разрастващия се сегмент за интелигентни брави за врати ("смарт брави"), съобщи дружеството в съобщение, публикувано на сайта на Българската фондова борса (БФБ). 

За тази цел "Шелли Груп" АД е придобило материалните активи, включително интелектуалната собственост (IP) и материалните запаси на холандското дружество за изработка на смарт брави LOQED B.V., което в момента е в процедура по обявяване в несъстоятелност. 

Сделката включва и пряк достъп до завода на производителя в Китай, с който дружеството има договор и до доставчиците на всички суровини, така че както незабавното поемане на производството, така и бъдещата му оптимизация да се осъществяват безпроблемно. Цената на придобиване е в размер на 150 000 евро в брой. "Шелли Груп" очаква продажбата на смарт брави за врати да има значителен принос към приходите и печалбите от 2025 г. нататък. 

С навлизането си в продуктовата категория "смарт брави", "Шелли Груп" навлиза в глобално развиващ се сегмент, който според пазарни проучвания се очаква да нараства средно с 15,4 на сто годишно до 5,8 млрд. щатски долара до 2029 г., пише в съобщението на дружеството. 

"Шелли Груп" e технологичен холдинг, чиято основна дейност е фокусирана върху иновации чрез разработването на нови технологии, производството и дистрибуцията на висококачествени IoT продукти. Компанията е основана в България, като групата се състои от 6 дъщерни компании с офиси освен в страната ни, а също така в Китай, САЩ, Словения и Германия. Продуктите на дружеството се предлагат на над 100 пазара. 

------------------

Пощенска банка получи от престижния конкурс Employer Brand Stars Awards 2024 4 златни отличия в следните категории – „Многообразие, равенство и приобщаване“ („Diversity, Equity, Inclusion“), „Използване на дигитални технологии“ („Use of Digital“), „Стажантска програма“ („Internship Program“) и „Преживяване на кандидатите“ („Candidate Experience“).

Тези отличия не само признават текущите постижения на банката като работодател, но и поставят висок стандарт за бъдещи инициативи. Наградите отразяват дългосрочния ангажимент на финансовата институция да насърчава приобщаващо, иновативно и подкрепящо работно място, като същевременно развива своята работодателска марка и надгражда модерните практики в грижата за служителите и утвърждаването на силно мотивиран и сплотен екип.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg