EUR 1.9558
USD 1.7850
CHF 2.0813
GBP 2.3356
CNY 2.5258
you tube
mobile version

Фирми:"Софарма Трейдинг" АД, "Бианор Холдинг" АД,

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми:"Софарма Трейдинг" АД, "Бианор Холдинг" АД,

mail17:10 | 16.10.2024прегледи 199 коментарикоментари 0


"Бианор Холдинг" АД, опериращо под бранда "Уайзер Технолъджи" (Wiser Technology), придоби 100 процента от сръбската компания за разработка на софтуер Badin Soft. Съобщението за това е публикувано на сайта на Българската фондова борса. 

В резултат на сделката, основателите на Badin Soft и други ключови служители на компанията ще станат акционери в Wiser Technology. В офисът на Badin Soft в Ниш, Сърбия работят над 100 софтуерни инженери и консултанти. Компанията обслужва фирми от сферите на финансовите услуги и комуникациите. 

Тази сделка допълнително укрепва капацитета на Wiser Technology в предоставянето на висококачествени решения за секторите на финансовите услуги и телекомуникациите и отваря нови възможности за работа с международни клиенти от най-висок ранг. С тази трансакция консолидираните приходи на Wiser Technology за 2024 г. се очаква да надхвърлят 60 млн. лева. 

Компанията продължава пътя си към това да се превърне във водещ доставчик на софтуерни услуги от Централна и Източна Европа. Wiser Technology следва стратегия за растеж, която цели да консолидира капацитет в региона за предоставяне на услуги по разработка на софтуер, като същевременно получава директен достъп до корпоративни клиенти на ключови пазари като САЩ, Великобритания и DACH региона, посочват от компанията.

---------------------

"Софарма Трейдинг" АД информира, че дъщерното ѝ дружество Sоpharma Trading d.o.o. в Сърбия придоби "Грейт фармаси" (Great Pharmacy) - компания, която притежава 11 аптеки в района на Кралево. Съобщението на дружеството е публикувано на интернет страницата на Българска фондова борса.

Придобиването е част от стратегията за развитие на операциите на "Софарма Трейдинг" в ритейл сегмента на аптечния пазар в Сърбия. 

На 3 октомври "Софарма Трейдинг" откри първата си аптека "SOpharmacy" в Белград, като плановете на компанията предвиждат в следващите месеци в страната врати да отворят още няколко обекта под бранда, а в дългосрочен план да се реализира и експанзия на концепцията на национално ниво.

"Софарма Трейдинг" стартира регионалната си експанзия през 2015 г. като навлезе на сръбския пазар, основавайки дъщерно дружество в страната.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg