АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Французин прави ръчни шоколади у нас



От пет години един французин избира да живее в България и майстори ръчен шоколад в Пловдив. Вкусният продукт се изработва само от какаови зърна, внос от Южна Америка, и захар, без никакви изкуствени продукти. Винсан Гайо е музикант по образование. Бракът му с българката Мария го довежда и в Пловдив. Преди пет години Винсан решава да започне производство на шоколад. Учил занаята при най-добрите шоколадиери във Франция и Италия. И днес произвежда единствения ръчен шоколад у нас от изцяло естествени продукти.
Тайната на вкусния шоколад е в печенето на какаовите зърна, казва Винсан. В ателието си работи с няколко различна вида какао. А гордостта му е, че никога не използва изкуствени продукти.
Естественият шоколад престоява 3 седмици, за да узрее, след което отново се преработва и излива във форми.
За бившия музикант създаването на шоколад е като композирането на музикална пиеса - с много чувство, въображение и вкус./източник:Тв Европа
Tweet |
|