EUR 1.9558
USD 1.8824
CHF 2.1037
GBP 2.3574
CNY 2.5792
you tube
mobile version

Французин прави ръчни шоколади у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Французин прави ръчни шоколади у нас

mail16:00 | 06.03.2014прегледи 1491 коментарикоментари 0


От пет години един французин избира да живее в България и майстори ръчен шоколад в Пловдив. Вкусният продукт се изработва само от какаови зърна, внос от Южна Америка, и захар, без никакви изкуствени продукти. Винсан Гайо е музикант по образование. Бракът му с българката Мария го довежда и в Пловдив. Преди пет години Винсан решава да започне производство на шоколад. Учил занаята при най-добрите шоколадиери във Франция и Италия. И днес произвежда единствения ръчен шоколад у нас от изцяло естествени продукти.
Тайната на вкусния шоколад е в печенето на какаовите зърна, казва Винсан. В ателието си работи с няколко различна вида какао. А гордостта му е, че никога не използва изкуствени продукти.
Естественият шоколад престоява 3 седмици, за да узрее, след което отново се преработва и излива във форми.
За бившия музикант създаването на шоколад е като композирането на музикална пиеса - с много чувство, въображение и вкус./източник:Тв Европа



 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg