АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Френски ученици се учат да правят хляб във Варна
15 френски младежи ще работят при варненски занаятчии. Чужденците ще бъдат пратени на стаж у нас за 2 седмици. Те ще се обучат по европейска програма как се правят хлябове, сладкиши и колбаси при наши майстори. Остава само да се намерят занаятчии, които да се съгласят да преподават на французите от Шатору как да въртят баници и да пълнят бахур, коментира в. „Народно дело”. Представителите на френския квалификационен център, които ще водят стажантите у нас, уверяват, че няма да се плащат заплати. Бонус за местните занаятчии ще е и това, че чираците ще се придружават от техни майстори. Така, докато варненци учат гостите как да месят мекици, ще могат и да разберат тайните на фините френски хлябове и кроасани. Който ги вземе, няма да съжалява, увери колегите си председателят на Варненската асоциация на хлебопроизводителите и сладкарите Иво Бонев. Той от опит знаел, че френските стажанти са много изпълнителни, дисциплинирани и винаги в изрядно облекло на работа. След двете седмици обучение младежите ще се завърнат в родината си за изпити. Ако във Варна им хареса, програмата им дава възможност да се върнат, за да работят тук още 6 месеца.
Tweet |
|