АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Храни на любовта
Стридите, шампанското и шоколадът имат твърде далечна връзка по линия на хранителния им състав, но и трите са ценени заради предполагаемата им способност да усилват либидото. Днес учените се опитват да разширят познанията и да намерят научни обяснения на някои от митовете, свързани с храните-афродизиаци.
Науката обаче все още не е доказала категорично връзката между специфичните компоненти в храните, считани за афродизиаци (цинк, фолиева киселина, изофлавони) и ефекта им върху хората.
Едно е сигурно – като погледнете списъка на храните, които от векове се считат за афродизиаци, ще се убедите, че огромната част от тях са и изтънчени деликатеси, изключително вкусни съставки или подправки, високо ценени в най-изисканата кухня. А тъй като от друга страна всички са и здравословни, дори да не вярвате в действието им като афродиазиаци или пък изобщо да не се интересувате от този аспект на храната, все пак може да си доставите удоволствие за Трифон Зарезан или за Свети Валентин с едно по-специално меню, включващо някои от храните на любовта.
Авокадо
Ананас
Анасон
Аспержи
Бадеми
Банани
Ванилия
Вино
Горчица
Джинджифил
Кафе
Кориандър
Малини
Мед
Моркови
Рукола
Смокини
Стриди
Трюфели
Чесън
Шафран
Шоколад
Ягоди
Снимка: ЕП
Tweet |
|