АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Цената на агнешкото надолу
През периода 3 – 10 април 2013 г. пазарът на агнешко месо в страната остава относително спокоен, като само в отделни области са регистрирани по-чувствителни седмични ценови изменения.
Цяло агне
Цените на едро на цяло агне по области се задържа в ценовия диапазон от 12,25 лв./кг (Ямбол) до 16,31 лв./кг (Благоевград и Русе). Само в две от областите се наблюдава седмично ценово изменение – понижение с 16,9% във Варна и с 1,8% – в Стара Загора. В резултат, средната стойност за страната намалява с 1,3% спрямо предходната седмица, до 13,77 лв./кг.
Агнешки бут
Цените на едро на агнешкия бут остават в границите от 11,70 лв./кг (Пазарджик) до 19,98 лв./кг (Русе). Само във Варна и Стара Загора е отчетено седмично изменение на цените – понижение, съответно с 10,7 и 1,4%. Средната стойност за страната остава непроменена спрямо предходната седмица - 14,62 лв./кг.
Агнешка плешка
През наблюдавания период цените на едро на агнешката плешка остават в границите от 11,73 до 19,19 лв./кг, съответно най-ниски в Пазарджик, а най-високи – Русе. В три области е налице седмично понижение на стойностите от 1,8% (Хасково) до 10,3% (Варна). Единствено в Добрич предлагането на едро на продукта е на по-висока цена с 1,7%. Средната цена на едро за страната е 13,71 лв./кг, с 0,8% по-ниска спрямо предходния седмичен период.
Източник: МЗХ
Tweet |
|