EUR 1.9558
USD 1.8258
CHF 2.0456
GBP 2.3126
CNY 2.5162
you tube
mobile version

Ц.Цачева е кандидатът на ГЕРБ за президент

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ц.Цачева е кандидатът на ГЕРБ за президент

mail11:55 | 02.10.2016прегледи 1237 коментарикоментари 0


Цецка Цачева е кандидатът за президент, издигнат от ГЕРБ. Името съобщи премиерът Бойко Борисов при официалното представяне на кандидата за президент и вицепрезидент в НДК. Вицеадмирал Пламен Манушев е кандидат за вицепрезидент.

Фандъкова ми е по-важна в София, а щеше да бъде избрана от раз. Томислав ми е моторът и генератор на идеи в МС. Димитър Николов е необходим на Бургас. Цецка Цачева е най-подходяща заради брилянтното познаване на законодателството, каза Борисов. Още в началото на речта си той обяви познаването на законодателството за една от основните функции на президента.

"Аз не тръгвам на битка, аз тръгвам на състезание", каза Цецка Цачева:  

Искам да ви кажа, че ще се отнасям с уважение към всички участници в това състезание, надявам се състезание на идеи за България. Аз ще дам всичко от себе си, от другите ще взема най-доброто. Знам какво е да си пръв сред равни, знам какво е баланс, знам какво е отговорност. Мога да постигам съгласие. Освен политик, аз съм още и юрист, адвокат и майка и няма да се уморя да повтарям, че в съединението е идеята за единението. 

Цецка Цачева е първата в историята на парламента жена председател. Тя оглавяваше и 41-вото Народно събрание при първия кабинет Борисов. Член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. 

Кариерата си в партията Цачева започва през 2007 година, когато на местните избори е кандидат за кмет на Плевен. След като губи, става общински съветник в града. 

Цецка Цачева е била председател на плевенската структура на ГЕРБ. Преди това има опит като адвокат в крада. 

По онова време завършилата задочно право Цачева работи като юрисконсулт в Окръжния народен съвет в Плевен, а по-късно става началник на Правния отдел. Критиките за членството й в Комунистистическата партия продължават, но тя винаги посочва, че няма от какво да се срамува, защото тогава БКП е била държавата, а работата й е била като експерт. 

От своя страна, кандидатът за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев заяви:

Като вицперезидент ще помагам на върховния главнокомандващ  да укрепим сектора "Сигурност". Ще работя за модернизацията на Българската армия, за  издигане статута на жените и мъжете в униформа, за запазване ни възраждане на славните традиции в Българската армия, за връщането на духа на българския войник и на българската нация. 

Бойко Борисов обяви, че следващата номинация на ГЕРБ за президент след пет години ще бъде неговата.

Видео от събитието може да видите тук

Снимка: ГЕРБ


На 6 ноември 2016 г. за 6-ти път България ще избира държавен глава. Това ще бъде петия президент на страната, който ще се избере с преки избори. През август 1990 г. първият демократичен президент Желю Желев бе избран от Седмото Велико народно събрание, а на първите преки избори през януари 1992 той бе преизбран. Досега най-високият пост е заеман от Желю Желев /1990-1997/, Петър Стоянов /1997-2002/, Георги Първанов /2002-2012/ и Росен Плевнелиев /2012-2017/. На предишните избори през 2011 г. ГЕРБ издигнаха кандидатурата на тогавашния регионален министър Росен Плевнелиев, който спечели вота и встъпи в длъжност през януари 2012 г. През май той обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1428