EUR 1.9558
USD 1.8258
CHF 2.0456
GBP 2.3126
CNY 2.5162
you tube
mobile version

ЧЕЗ е получила 219 млн.евро от българските активи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЧЕЗ е получила 219 млн.евро от българските активи

mail16:35 | 29.09.2017прегледи 9147 коментарикоментари 0


Преговаряме с петима кандидати, които искат да купят активите на ЧЕЗ в България. Това казва в интервю за „Ройтерс" Томаш Плескан, член на Управителния съвет на ЧЕЗ в Прага. Трима от тях имат интерес към целия пакет - дистрибуторската фирма, ТЕЦ -Варна и възобновяемите централи, един от кандидатите не иска ТЕЦ - Варна, а петият е с оферта само за неработещата въглищна централа.

„Има цена на всеки актив и изчислението е лесно, а и дава най-добра обща цена", обяснява Плескач. Той обаче не казва кои са кандидатите, нито коментира цени. По неговите думи, досега ЧЕЗ-Прага е получила от своите активи в България 5,7 млрд. крони (219,010 млн. евро) и основната идея е при продажбата да имат положителен баланс.

По повод появилата се миналата седмица информация в чешките медии, че "Енерго-Про" подобряват офертата си на 300 млн. евро. Плескач казва, че се водят разговори с всички кандидати. Компанията иска до края на годината да приключи с продажбата, или да я прекрати, ако няма оферта, която я удовлетворява. На въпрос има ли интерес българската държава към придобиване на активите. Плескач заявява, че никога не е имала.

За арбитражното дело, което ЧЕЗ води срещу България, той казва, че то е за компенсация на вредите, които са понесли в миналото.


Тагове: ЧЕЗ, активи
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4600