EUR 1.9558
USD 1.7528
CHF 2.0762
GBP 2.3469
CNY 2.5001
you tube
mobile version

Чобанов води преговорите за външен дълг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Чобанов води преговорите за външен дълг

mail14:45 | 23.10.2013прегледи 435 коментарикоментари 0


Правителството одобри подготвителните действия на министъра на финансите за поемане на външен държавен дълг, деноминиран в евро по законодателството на Федерална република Германия в размер до 360 млн. евро, в съответствие с §14а от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г. В основната си част те са свързани с избор на правен консултант по сделката и на банки-посредници.
Кабинетът упълномощи министъра на финансите да проведе преговори с банките, избрани за посредници по пласирането на дълга, да оформя и подписва от името на България всички необходими документи, свързани с договарянето, организирането и осъществяването на поемането на дълга.
Съгласно §14а от преходните и заключителните разпоредби на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г., Министерският съвет може да поема външен държавен дълг, вкл. чрез емисии на държавни ценни книжа на международните пазари, в размер общо до 1 млрд. лв. или тяхната равностойност в друга валута при условията на последваща ратификация.
Реализирането на допълнителното външно финансиране в размер до 360 млн. евро чрез пласиране на дълг по законодателството на Германия ще доведе до диверсификация на дълговите източници на финансиране и инвеститорската база в български държавен дълг и ще предотврати концентрация на бъдещи плащания по дълга.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg