EUR 1.9558
USD 1.8824
CHF 2.1037
GBP 2.3574
CNY 2.5792
you tube
mobile version

Шест хранителни изложения в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шест хранителни изложения в София

mail07:00 | 07.11.2018прегледи 735 коментарикоментари 0


Шест изложения ще запълнят максимално целия изложбен и конгресен капацитет на Интер Експо Център от 7 до 10 ноември. Официалното откриване на изложенията, посветени на новостите и развитието на хранително вкусовия и хорека сектора, се предвижда да бъде направено от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Церемонията ще започне в 14.00 часа в централното фоайе на Интер Експо Център. Вратите на изложбените зали отварят на 7-и ноември в 09.30 часа.

МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ са установена пресечна точка между професионалисти и предприемачи, опериращи в сферата на хранително-вкусовия и хорека бранша. Изложенията обединяват най-актуалните продукти и тенденции в бранша, като същевременно оформят изключителна платформа за създаване на нови контакти и обмяна на бизнес идеи на международно ниво. Над 500 изложители ще запознаят аудиторията с продукти и технологични предложения, като 162 от тях вземат участие за първи път. Свои щандове ще разположат фирми от България, Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд и Холандия.

Освен новостите, четирите изложбени дни ще поднесат и качествена съпътстваща програма, включваща редица специализирани двустранни бизнес форуми, презентации, дискусии и лекции, голяма част от които организирани от браншовите организации и асоциации. Атрактивни допълващи събития представляват също така редицата дегустации, конкурси, презентации и майсторски класове.

В рамките на съпътстващата програма ще се проведе втората национална конференция Smart Tourism 2018, Практики и предизвикателства пред управлението на знанието в туризма в България. Акценти в съпътстващата програма ще бъдат поставени още на теми като бъдещето на земеделието, контрола на храните, етикетирането и биопродуктите.

Шестте изложения не само ще презентират най-актуалните новости, но и ще очароват всички ценители на добрата кухня и качественото кафе. В рамките на съпътстващата програма ще се проведе третото издание на кулинарното събитие GastronomiX, powered by The Alimentaria Experience. В него се включат шеф-готвачи от два именити испански ресторанта. За трета поредна година организаторите на Българския бариста шампионат ще се впуснат в търсене на най-изявените професионалисти в бранша. Те ще се съревновават в създаването на най-добрите еспресо и капучино. Под егидата на Световната кафе организация ще се проведе и Latte Art кафе шампионат. Най-добрите опаковки ще бъдат оценени и наградени на Националния конкурс „Приз Пак“. В рамките на събитието ще се проведе и конкурсът „Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви“.

През тази година за първи път с колективно участие се включва Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София. Доказалото се като традиционно колективно участие на компании от Италия, от своя страна, ще бъде най-мащабното и всеобхватно за досегашната история на това успешно сътрудничество. С колективни участия се включват отново и български месопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци и биопроизводители. Като категоричен действащ фактор за успеха и положителните тенденции на развитие при шестте специализирани изложения се очертава ролята на браншовите организации в България, които се включват с пълния си потенциал. Предстоящите издания са от  особено значение за две от тях – МЕСОМАНИЯ и БУЛПЕК, тъй като те ще отбележат своите 25-годишни юбилеи.

 

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg