EUR 1.9558
USD 1.8518
CHF 2.0936
GBP 2.3457
CNY 2.5557
you tube
mobile version

Шоколад със злато и диамант за Коледа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Шоколад със злато и диамант за Коледа

mail17:45 | 21.12.2012прегледи 995 коментарикоментари 0


Това най-вероятно е най-скъпият шоколад с пълнеж в света - с натурален шоколад, направен от най-качествените какаови зърна и кремов пълнеж с екзотични съставки от три различни страни, съобщава DPA. Опаковайте лакомството в 18-каратово злато и го запечатайте със 7-каратов диамант, оценяван на 300 000 евро, и получавате уникален коледен подарък. Бижутер от град Холцкирхен, южно от Мюнхен, е получил поръчка да подготви подаръка за приятелката на руски богаташ. Обикновено 100 грама шоколад с пълнеж струват около 6 евро, но този изключителен деликатес, който заминава за Русия (добре застрахован) преди Коледа, струва колкото красива къща край някое от най-специалните баварски езера. "Тази поръчка ме изненада. Такива неща не се случват всеки ден", посочва производителят на лакомства Андреас Айбел за руската поръчка.

Шоколатиерът дни наред е обмислял рецептата. Клиентът имал само едно условие: шоколадът да бъде 65% какао, направено единствено от какаови зърна, отгледани на островната държава Вануату в Тихия океан, казва Айбел. Защото получателката на специалния подарък обичала най-много този вид шоколад. Кремът за пълнежа е с масленост 33,5%, с ананаси от Коста Рика, шафран от Испания и слой бял шоколад с какао от Доминиканската република. Към това се прибавя шампанско "Дом Периньон", реколта 1986 година, уточнява БТА. "Произведохме общо пет броя от серията, за да се застраховаме срещу повреди при транспорта", допълва Айбел, уверявайки, че поне един от шоколадите ще пристигне в идеално състояние. Шоколадът ще бъде поставен върху творение от 18-каратово злато, посочва бижутерът Егмонт Ернст. Основата на бижутерската творба може да бъде свалена и използвана за съхраняване на шоколада. Диамантът в златен обков е окачен над лакомството. "След това диамантът може да се носи като пръстен", допълва бижутерът. Може би годежен пръстен или подарък по случай годишнина. . . Този шоколад е уникален, отбелязва шоколатиерът Айбел. Ако рецептата се използваше за шоколади за продажба, то само шампанското би струвало 30 евро за 100 грама. Другите използвани съставки биха вдигнали цената до няколкостотин евро за 100 грама.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg