АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
Ямболската гроздова ракия с географско означение
17:42 | 15.10.2019 670 коментари 0
Европейската комисия одобри молбата за вписването на ямболската гроздова ракия като географско означение за спиртна напитка, съобщи БНР. В мотивите за решенето си от изпълнителния орган на Европейския съюз посочват, че ракията се произвежда в спиртоварни в Ямбол и Бургас от 1930 година, както и че тя се получава от бяло и червено грозде. Характеризира се със сламеножълт цвят, ясно изразен плодов аромат, сладък и хармоничен аромат и приятен послевкус на гроздето, с алкохолно съдържание от 40 градуса. Ограничените издания на напитката отлежават най-малко 6 месеца в дъбови бъчви. Новото географско означение се присъединява към още 235 алкохолни напитки, чиито списък може да се види в базата данни eAmbrosia.
Tweet |
|
Още от рубриката
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg