АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
„Белла България” стъпи на пазара в САЩ
Тестените продукти по специална гръцка рецепта, създадени от технолозите на хранителния холдинг „Белла България”, вече се предлагат на пазарите в САЩ и се радват на широка популярност. Така компанията разширява портфолиото и присъствието си в северноамериканските пазари. Компанията очаква двуцифрен ръст на всички свои експортни пазари през 2013 г., както и планира сериозно навлизане в Близкия и Далечния Изток – Ирак, Саудитска Арабия, Армения, Казахстан, Украйна.
Производителят е утвърден износител на хранителни продукти и на други традиционни за нея експортни пазари като Германия, Испания, Кипър, САЩ, Австралия, Англия, Ливан, Холандия, Турция. В тези страни компанията има постоянно присъствие през последните години и дори и в тежката криза в повечето от тях расте на базата на постоянно разширяващо се портфолио от продукти.
EconomyNews.bg припомня, че преди дни компанията обяви, че назначава Леонидас Мадемлис за R&D мениджърът „Тестени продукти” . Под негово ръководство се разработват рецептурите на популярните тестени продукти на хранителния холдинг – готовите баници с различни пълнежи – съобразени с вкусовите потребности на потребителите на пазарите в страната и чужбина.
Леонидас Мадемлис е с близо 15-годишен опит в областта на качеството и безопасността на храните. Има богат опит в проектирането и внедряването на системи за управление на безопасността и качеството на храните (ISO 22000, IFS, BRC, ISO 9001:2008) и на околната среда (ISO 14001:2004).
Преди да стане част от екипа на „Белла България”, Мадемлис е отговарял за качеството на храните на водещи производители, сред които Alesis SA, American Snak SA, Doufas Bros. Също така Мадемлис е разработвал системи за управление на безопасността и качеството и е работил като технически консултант в хранителната индустрия в над 20 компании.
Леонидас Мадемлис е сертифициран обучител по хигиена и безопасност на храните и сертифициран експерт към Hellenic Food Authority. Завършил е Университета по селско стопанство (Солун) със специалност „Храни и технология на храните” и има MBA по финанси (Kingston University).
Tweet |
|