АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
„Вкусовете на Европа” в София



Първото по рода си представяне на едно място на кулинарните особеностите на различните страни от стария континент ще се състои на фестивала-изложение „Вкусовете на Европа”. В рамките на събитието от 24 до 30 септември ще има възможности за дегустации, кулинарни пътешествия, обучение и забавления на откритите площи пред зала 6 на Националния дворец на културата.
„Вкусовете на Европа”, се провежда под егидата на Министерство на земеделието и храните на Република България, като продукти, произведени по новите утвърдени стандарти за месни, млечни и хлебни изделия и лютеница, ще бъдат представени и предлагани на щанда на Министерството.
В рамките на изложението ще проведе и международната изложба, организирана от Европейската комисия и посветена на 50 - годишнината на Общоевропейската селскостопанска политика - „Европейското селско стопанство”.
Проявата се организира със специалното съдействие на Евро-Ток България – член на Европейската кулинарна асоциация, официален консултант на Европейска комисия в областта на храните. Евро-Ток България обединява едни от най-изявените български готвачи, притежаващи международен опит от ресторанти със звезди Мишлен. По време на изложението Евро-Ток България ще организира детска кулинарна академия, в която малките посетители ще бъдат обучавани как сами да готвят основни здравословни ястия.
Национална лозаро-винарска камара е партньор на събитието, представяйки най-доброто от производителите на български вина, които ще се впуснат в благородна надпревара с чуждестранната продукция от винения бранш на организираните дегустации по време на изложението. Посетителите ще имат възможност да опитат и сравнят качествата на последните достижения на технолозите на винзаводите от Свищов, Асеновград, Пещера, Черноморско злато, Ди Вес Естейт, Изба Карабунар, Мидалидаре Естейт, Даробас, Винарска изба Етно и други.
Кулинарното пътешествие по картата на Европа ще започне от север, със силно представяне на скандинавски кулинарни специалитети и доказателства, че и северните народи могат да готвят вкусно.
Всички почитатели на традициите на стара Прага и неповторимата атмосфера на «У Флеку» и многобройните бирарии ще бъдат очаровани от представянето на чешкия майстор – готвач и типичните за страната “ Брамборачка” - гъбена супа с картофи и зеленчуци, гулаш с кнедли, свинско печено със зеле и кнедли, картофи със зеле, ще опитаме хапки - с влашка салата и с помазанка - крем от кашкавал и чесън. И всички обилно «поляти» с месна бира. Десертите ще бъдат щрудел, Ливанце - сладки катми и Ромови венчета. Евро-Ток България със своите членове ще презентира най-известните столични ресторанти, предлагащи интернационална кухня, като всеки ден ще се представя различен ресторант с различна национална кулинария. Следващата кулинарна дестинация ще бъде на юг – естествено първо към Италия, която на своя щанд ще защитава честта, богатството, разнообразието и здравословността на Средиземноморската кухня. На 25 септември на «Вкусовете на Европа» ще гостуват Кулинарна академия «Дипломат» и чаровният Лео Бианки с практични кулинарни уроци, демонстрации и много награди и подаръци за участниците. На 29 и 30 септември ресторант “Shades of Red” - Гранд Хотел София и ресторант „Централ Парк Хотел» с кулинарните асове - шеф Жоро Иванов и шеф Светослав Серабримов ще демонстрират и предлагат испанска и португалска кухня. Галактически сладолед И ако все още са ви останали сили и възможности да опитвате можете да поседнете на щанда на Сладкарница Гаврош, където ще пи поглезят с шоколадовото меню - вариации от шоколадови миниатюри - златна равиола с череши, шоколадово суши нигири гункан хосомаки и урамаки, трюфел шоколадов шот с пистачио . Шеф Ради Стамболов ще представи на посетителите рецепта за Галактически сладолед.
Tweet |
|