АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]
„Сердика”, „Орехите” и „Леки” - най-добри продукти
Сиренето „Сердика”, луканка „Орехите” и македонска наденица „Леки” получиха отличията на Съюза по хранителна промишленост (СХП) за най-добри български продукти.
Лидер сред млечните продукти е сиренето „Сердика”. То се произвежда от 100% краве мляко по традиционна рецепта без консерванти, подобрители и растителни мазнини. Релефното лого „Сердика” върху всяка бучка гарантира високото качество на продукта.
Популярната като еталон за качество на сурово-сушените български продукти добруджанска луканка „Орехите” се произвежда по стар български обичай от внимателно подбрано свинско и говеждо месо в съчетание с перфектна селекция от подправки.
Македонската наденица „Леки” е най-предпочитана от потребителите. Тя се произвежда по оригинална рецепта от свинско и говеждо месо и традиционни за продукта подправки. Вече се предлага в нова свежа опаковка.
Ежегодно СХП отбелязва Деня на хранителната индустрия – 29 ноември – като отличава висококачествените български хранителни продукти. Тази година празникът бе съпроводен от научно-практическа конференция с международно участие на тема производствените, търговските и социалните предизвикателства пред сектора в съвременните условия. В нея взеха участие над 300 представители на всички браншове от ХВП, ръководители на големи фирми в отрасъла, специалисти и научни работници, експерти от Министерство на земеделието и храните, Министерство на икономиката и др.
Tweet |
|